Öğrenciler için Office 365 Eğitim, gerekli şartları yerine getirmiş olan akademik kurumlara katılan öğrencilere ücretsiz sunulan bir Office 365 planıdır. Bu plan öğrencilerin Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher ve Access’i en fazla 5 PC ya da Mac’e ve Android, iPad® ve Windows tabletler dahil olmak üzere diğer mobil cihazlara yükleyebilmesini sağlar. Ayrıntılı bilgi için http://products.office.com/tr-TR/student sayfası ziyaret edilebilir.

Üniversitemiz öğrencileri de bu hizmetten, üniversite ile ilişikleri kesilene kadar yararlanabilirler.

Kayıt işleminin ardından programlar cihazlara kurulabilmektedir. Kayıt ve kurma işlemleri aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

  1. http://products.office.com/tr-TR/student adresine girip, resimde gösterilen bağlantıdan e-posta adresinizin uygunluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir.

 

2 . Açılan sayfada üniversite e-posta adresinizi yazıp, daha sonra “Sign up” yazan bağlantı seçiliyor.

 

3. Eğer e-posta adresi ilgili herhangi bir problem yoksa, hesabın kontrol edilmesini söyleyen bir mesaj ile karşılaşılır.

 

4. Microsoft tarafından e-posta hesabına gönderilen ileti açılıp, içinde “Office 365 Eğitim kaydını tamamlayın” yazan bağlantı seçilir.

 

5. Açılan sayfada gerekli alanlar doldurularak sisteme kayıt tamamlanır.

 

6. Office 365 ana sayfası açılacak. Sağ üst köşede kayıt esnasında girilmiş olan isim görüntülenir. Buradan program istenilen bilgisayara kurulabilir.

 

7. İndirilen program bilgisayarda Office 365 kurulumunu gerçekleştirir.

 

8. Kurulumun tamamlanmasının ardından, hesap bilgileri girilerek Office 365 aktivasyonu yapılır.

 

9. Kurulum ve aktivasyon başarılı olarak tamamlandığında aşağıdaki ekran görüntülenir.