Webonline üzerinde birçok etkinlik ve kaynak tipi mevcuttur. Bunlardan en yaygın kullanılanları aşağıdaki resimde numaralandırılmış olup, bu belgede kısaca anlatılacaktır.

 

İndirilebilir Dosya: Bu kaynak tipinde, ders sayfasını hazırlayan kişi, derse kayıtlı kişilerin faydalanmasını istediği Word, Excel, PDF vs gibi belgeleri istediği bir yere ekleyebilir. Bu kaynaklara isteyen kişinin isteği üzerine belirli bir zaman diliminde erişim tanımlanabilir, yani ekleyen kişinin istediği zamanlarda indirilebilir hale gelir. Dosyaya ulaşabilmek için üstüne tıklanması ya da resimde olduğu gibi farenin sağ tuşu ile “Farklı Kaydet (Save As)” seçilmesi yeterlidir.

 

Kitap Formatı: Bu kaynak tipinde ders ekleyen kişi ders alanların faydalanması için bir kitap ekleyebilir. Bu kitabın fihristi sağ taraftadır (B), ayrıca okunan kitabın neresinde olunduğu da farklı bir renkle gösterilmiştir. Kitabın bir sonraki/önceki bölümüne geçmek için üst ve alt taraflarda bulunan ok tuşları (A) kullanılır.

 

URL: İnternet üzerinde herhangi bir sayfa kaynak olarak eklenebilir. Sayfaya kayıtlı kişiler bağlantıya tıkladıklarında bu sayfa ya da sitelere yönlendirilirler.

Video içerik: Yönetici tarafından eklenmiş olan videolar bu türde görüntülenir. Diğer web sayfalarında olduğu gibi istenen videolar izlenebilir.

 

Ders Dosyaları: Yönetici, istediği dosyaları öğrencilerle paylaşmak isteyebilir. Bu dosyalar, üzerine tıklanarak indirilebilir.

 

Yazılı Ödev (Writing Assignment):  Bu etkinlik türünde öğrencinin klasik ödev yazması beklenir. Aktif olan ödev için öğrenci ödev ekleme bölümüne girer (1). Ödevi yazmayı (2) bitirdikten sonra ise kaydedip bu ekrandan çıkar (3). Yönetici izin vermişse, etkinlik süresinin sonuna kadar, ödevinde düzenleme yapabilir.

 

 

Yazılı Ödev (Dosya Teslimi): Yöneticinin, hazırlanan bir dosyayı sisteme yüklenmesini istediği türde bir etkinlik türüdür. İlk açılan ekranda ödevin teslim ve notlandırma durumu, teslim süresinin ne kadar kaldığı gibi bilgiler görüntülenir. Dosya yükleme işlemi buradan (1)  yapılır ve yine yöneticinin izin vermesi durumunda, daha önce teslim edilen bir ödev dosyasını da buradan değiştirilebilir. Hazırlanmış olan dosyanın sürekle bırak yöntemi ile ilgili alana koyulması yeterlidir (2). Yükleme işlemi bittikten sonra kaydederek çıkılır (3).

 

 

Quiz: Yönetici tarafından konulmuş olan bu sınav türü, onun belirlediği tarihler arasında etkin olur. İlk ekranda sınav ile ilgili genel bilgi verilir (1). Sınavda sorular teker teker gösterilir (2), ve öğrenci isterse cevapladıktan sonra, isterse de cevaplamadan bir sonraki soruya geçebilir (3). Sınav ekranının sol tarafında sınav sorularının kısa yolu bulunur (4). Son sorudan sonra özet ekranı gelir. Buradan hangi soruların cevaplandığı (5), sınavın bitmesine ne kadar süre kaldığı (6) gibi bilgiler gösterilir. Öğrenci isterse yine bu ekrandan cevapları gönderip, sınavı bitirebilir (7).