Üniversitemiz ana sayfasında (http://www.cankaya.edu.tr) bulunan Öğrenci bağlantısını seçip burada Webonline kısa yolunu seçiyoruz. Bunun yerine adres çubuğuna http://webonline.cankaya.edu.tr  yazarak doğrudan da siteye geçebiliriz.

 

 

Burası sitemizin ana ekranı (1). Burada ders kategorileri (2), sistemin şu an kimler tarafından kullanıldığı (3), uyarı ve anonslar (4) gibi bilgileri görebiliriz.

Sağ üst köşeden (5) sisteme giriş yapıyoruz.

Ayrıca istersek buradan sitede kullanmak istediğimiz dili de seçebiliyoruz.  Siteyi İngilizce veya Türkçe dillerinde görüntüleyebiliriz.

 

Kullanıcı adı ve şifreniz e-posta kullanıcı adı ve şifrenizdir. Kullanıcı adı ve şifremizi (1) yazdıktan sonra sisteme giriş (2) yapıyoruz.

 

Ders kategorilerinden hangi bölümün dersini eklemek istiyorsak, onu seçiyoruz. Örneğimizde, Bölüm Dışı Dersler Koordinatörlüğü kategorisi altında bulunan Türkçe – Tarih alt kategorisini (1) seçiyoruz.

 

Bu kategori altında şu an 4 ders görüyoruz. HIST 201 dersine (2) girmek istiyoruz.

 

Dersi hazırlayan kişi, öğrencilerin dersi eklemelerini, kendisinin bildirdiği anahtara sahip olanların derse girebileceği şekilde düzenlemiş. Dersi yöneten kişi tarafından bize verilen anahtarı yazıp (1) onayladıktan sonra (2) derse eklenmiş oluyoruz.

 

Açılan sayfa, dersin ana sayfasını göstermektedir. Bu sayfada dersin haftalık programını görebilirsiniz (1).

Ders belgelerinin bir kısmı site üzerinden okunacak şekilde hazırlanmış olabilir, yine bir kısmı da indirilebilir olarak verilebilir.

Bazı belge, gereç ve etkinlikler ise, dersi veren kişinin istediği bir tarih diliminde etkin hale gelir (2).

Sol tarafta kayıtlı olduğunuz diğer derslere hızlı geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca yine buradan profil bilgilerinizi de güncelleyebilirsiniz (3).

Videolu Anlatım