WebOnline ders sayfalarında genel itibariyle 2 tür form bulunmaktadır (1). Bunlar:
– Yönetici tarafından duyuruların yapıldığı “Haber Formu”,
– Öğrencilerin soru sorup, cevaplarını da yöneticinin veya diğer öğrencilerin verebildiği “İletişim Formu”

Haber formunda yönetici tarafından paylaşılan bilgiler görüntülenebilir (2). Kutu içerisinde gösterilmiş olan konuya basıldığında, ilgili içerik metni gösterilir (3).

İletişim formunda yönetici ya da öğrenci isterse yeni bir tartışma konusu başlatabilir (4), isterse de daha önceden başlatılmış olan bir konuya bakabilir (5).

Devam eden bir tartışma konusu içerisinde verilmiş olunan herhangi bir cevaba, istenilirse cevap yazılabilir (6).

Cevap yazmak için ilgili alana (7) Metin girildikten sonra, foruma gönder butonu ile (8) sisteme mesaj eklenir.

Düğmeye basıldıktan sonra (9) mesajın gönderildiğine dair bir mesaj gösterilir ve daha sonra da yazılmış olan cevap gösterilir (10).