Sanal Sınıf uygulaması genelde Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programlarında uygulanmaktadır. Sanal sınıf uygulamasına ulaşmak için Webonline sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifreniz e-posta kullanıcı adı ve şifrenizdir. Kullanıcı adı ve şifremizi (1) yazdıktan sonra sisteme giriş (2) yapıyoruz.

 

Ders kategorilerinden hangi bölümün dersine ulaşmak istiyorsak, onu seçiyoruz. Daha sonra ilgili haftanın sana sınıfının linkini (3) seçiyoruz.

 

Açılan sayfada Oturuma Katıl (Join Session) butonunu (4) seçiyoruz.

 

Sistem yeni bir ekranda otomatik olarak sanal sınıf uygulamasını açacaktır. Açılan ekranda yalnızca dinle butonunu (5) seçiyoruz ve sistem sanal sınıf uygulama ekranını açacaktır.

 

Sanal sınıf uygulama ekranını üzerinde sol üst bölümde (6) derste o an bulunan kişileri görebilirsiniz. Eğer dersi veren öğretim elemanı kendi kamerasını sizinle paylaştıysa sol alt bölümde (7) görebilirsiniz. Dersi veren öğretim elemanının sizinle paylaştığı sunumu orta bölümden (8) takip edebilirsiniz. Sanal sınıf ekranı ile ilgili kısa yol, yardım bilgilerine ve sistemden çıkış butonuna sağ üst bölümden (9) ulaşabilirsiniz. Sohbet bölümü genel ekranın sağ bölümünde (10) olup öğretim elemanını veya öğrencilerin yazdığı mesajları bu bölümde görebilirsiniz. Yeni bir mesaj göndermek için sağ alt bölümde bulunan kutucuğa (11) mesajınızı yazıp gönder butonu ile sanal sınıf uygulamasında bulunan herkes ile paylaşabilirsiniz.

 

Eğer öğretim elemanı sanal sınıf uygulamasını kayıt ederse, sistem dersin bitiminden birkaç saat sonra ilgili kaydı video olarak sunmaktadır. Kaçırmış olduğunuz bir dersin linkini seçtikten sonra açılan ekranda sunum (presentation) linki (12) ile ilgili dersin kaydına ulaşabilirsiniz.