Yeni bir e-posta sunucusuna geçtiğimiz için, e-posta gönderebilmeniz için Outlook Express’te yapmanız gereken değişiklikler aşağıdaki gibidir.

Herhangi bir sorunla karşılaşanlar, Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden  yardım alabilirler.

1. Outlook Express’in Tools (Araçlar) menüsünden Accounts (Hesaplar)’ı seçiniz.

 

2. Açılan Internet Accounts (İnternet Hesapları) penceresinin ikinci sekmesi Mail (Posta) seçiniz, ve yine aynı pencerede sağ tarafta bulunan Properties (Özellikler) düğmesine basınız.

 

3. Açılan pencerede Mail Account (Posta Hesabı) altındaki kutucuğa aşağıdaki gibi tanımlayıcı bir isim veriniz, ve Servers (Sunucular) sekmesini seçiniz.

 

4. Servers (Sunucular) sekmesinde Incoming Mail (Gelen Posta) ve Outgoing Mail (Giden Posta) kutucukların her ikisine de aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi “mail.cankaya.edu.tr” yazınız, ve daha sonra alt tarafta bulunan Outgoing Mail Server (Giden Posta Sunucusu) kısmında “My Server requires authentication” (Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor) kutucuğunu bulunuz ve işaretleyiniz. Apply (Uygula) ve OK (Tamam) tuşlarına basıp, bu pencereyi kapatınız.

 

5. Açık olan tüm ayar pencerelerini kapatınız. Ana pencerede Send / Receive (Gönder / Al) butonuna basıp e-postalarınızı sunucudan alınız.