Moodle sistemi üzerinde dersinizin içeriğini arşivleme, ya da geri alma işlemleri için yedekleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayınız.
1. http://webonline2.cankaya.edu.tr adresinden sisteme ulaşınız.

 

2. Kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapınız.

 

3. Yedeğini almak istediğiniz derse girerek, “Administration (Yönetim)” kısmı altında bulunan “Backup (Yedekle)” bağlantısını seçiniz.

 

4. Açılan sayfada yedek alınacak ögelerin bir listesi görüntülenir. Alt tarafta bulunan “Continue (Devam)” butonuna tıklayarak devam ediniz.

 

5. Açılan sayfa, yedek dosyasının ismini (aşağıdaki resimde “5” ile gösterilmiştir) ve işlemin bir özetini gösterir. Devam etmek için “Continue (Devam)” butonuna basınız.

 

6. Yedekleme işlemi esnasında herhangi bir problem oluşmadı ise, “Backup completed successfuly. (Yedekleme başarıyla tamamlandı.)” yazısı ekranda görüntülenecektir. “Continue (Devam)” ile devam ediniz.

 

7. Açılan sayfada yedeklenen dosya görüntülenir. Burada gösterilen dosya ismine tıklayarak (Resimde “8” ile gösterilmiştir), dosyayı bilgisayarınıza indiriniz. Bu dosyayı arşivleme ya da geri yükleme amacıyla kullanabilirsiniz (Restore – Geri yükle).